Irländska provningen!

| tisdag 24 maj 2011

Får börja med att ursäkta mig för det sena inlägget men här kommer det iallafall.

Första whiskyn för kvällen var The Blackadder, A drop of the Irish 46% 10 årig. En ljusgul whisky med frisk vanilj doft och smak av lätt rök och örter, den blev något mildare och sötare med lite vatten i genomsnittspoängen blev 86 av 100 möjliga. Pris 845:-. På systembolaget.
Knappouge Castle 40% 10 årig gick ut som tvåa i rundan. Även den här var väldigt ljus i färgen och hade en tydlig doft av äpple, nästan lite calvados över den men även lite kola doft. Smaken dessvärre verkar dem flesta vara en stor besvikelse, ingen tydlig karaktär eller smak och väldigt mild. Något bättre smak med lite vatten. Uffe däremot stack ut och hyllade den här som en väldigt god whisky.
Genomsnittspoängen hamnade på 76. Pris 359:-. På systembolaget.

Tredje whiskyn var The Tyrconnell 46% 10 år. En mörkare whisky nästan sherry färgad med en fullländad doft, hav, tång och fudge var tydligt i näsan här. Smaken kom vi överens om som balanserad, kraftig och lång med kola och lite lätt russin smak, något mer sälta med vatten. Finfina 90 poäng av de 100 möjliga. Pris 639:-. På systembolaget.Fjärde var ytterligare en ljus whisky, Connemara Cask Strenght 60,7%. Doft av Tjära och torv med traditionell rök doft. En kraftig kryddig och pepprig smak med lite sötma längst fram på tungan. Med vatten så lyfts den fram ytterligare ett steg och förlänger den goda smaken, med 92 poäng så blev det här favoriten ikväll och en väldigt prisvärd whisky, 599:- får man den för. På systembolaget.


Den 1 juni firar vi av säsongen med slattafton där uffe ska bjuda på grillad häst-tornedo. Kommer bli väldigt smaskens i kistan tillsammans med alla goda whisky som finns att tillgå! Glöm inte bort att anmäla er till Tommy.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Det gäller att vara i tid så man får avnjuta en "Slatt" Lord Calvert

Richard sa...

Ja den lär gå som smör i solsken,